Veel gestelde vragen


Hoe werkt een incasso Traject?

Incassobureau Selectie vindt dat cliënten recht hebben op al hun geld. Daardoor vragen onze incassobureaus niet een deel van het openstaande bedrag, maar worden de incasso kosten verhaald op de in gebreken blijvende klant. Hierdoor is de werkwijze van Incassobureauselectie.nl voor onze klanten risicoloos en dus onderscheidend.

Buitengerechtelijke incasso
Een andere belangrijke onderscheidende factor van Incassobureauselectie.nl is dat onze incassobureaus erop zijn geselecteerd dat ze een incasso over het algmeen buitengerechtelijk proberen te incasseren. Daar is namelijk de meeste winst te behalen voor alle betrokken partijen.

De meeste incassobureaus maken snel hun gang naar de rechter, terwijl een gerechtelijk proces vaak kostbaar, risicovol en tijdrovend is. Een vonnis halen bij de rechtbank is immers niet zo moeilijk, terwijl je met een vonnis nog steeds niet te beschikking hebt over je geld. Iets wat je wel wilt als je een incassobureau inschakelt.

Klantvriendelijk en kostenefficiënt
De aangesloten incassobureaus van Incassobureau Selectie zijn er dus voor de klant. Ze kijken enkel naar het belang van de klant en handelen daar ook naar. Deze manier van werken is klantvriendelijk en levert tijd én geld op.

Wie zijn jullie incassopartners?

Service en betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het is daarom dat wij enkel samenwerken met gecertificeerde en geregistreerde incassopratners. Op deze manier kunnen wij de service bieden die men verwacht bij het selecteren van een partner. Scherpe prijzen, vriendelijke partners die het belang van uw organisatie en die van de debiteur bewaken.

Daarnaast werken de aangesloten incassobureaus op basis van no cure no pay incasso en incasso op contractbasis indien je meerdere vorderingen per jaar hebt. De incassobureaus werken zowel nationaal als internationaal waardoor je hier altijd terecht kunt met je aanvraag.

Echt geen extra kosten?

Nee u ontvangt geen onverwachte kosten of rekeningen.

Waarom offertes aanvragen?

In Nederland zijn honderden incassobureaus actief waardoor je niet snel kunt zien welk incassobureau het beste bij je past wat betreft het starten van een incasso. Door vrijblijvende offertes aan te vragen voor een incasso kun je eenvoudig en vrijblijvend incassobureaus vergelijken. Zoals gezegd zit je nergens aan vast en er zit altijd wel een partij bij die precies kan inspelen op de behoeftes die je hebt. Laat de openstaande vorderingen dus niet oplopen en vraag hier offertes aan.

Kan ik me als incasso partner aanmelden?

Dat kan, als je contact opneemt via info@incassobureauselectie.nl zullen wij contact opnemen en je aanvraag beoordelen.

Raak ik mijn klant kwijt?

Iedere ondernemer krijgt er op den duur mee te maken: klanten die niet aan hun betaalverplichtingen voldoen. Vaak zijn ondernemers in zo’n situatie huiverig om een vordering uit handen te geven(incasso traject), omdat ze verwachten hun klant te verliezen wanneer zij een incassobureau inschakelen.

Wat veel ondernemers echter niet weten is dat ze, wanneer zij zelf achter een wanbetaler aan gaan, eerder de kans lopen om hun klant te verliezen dan wanneer zij een incassobureau inschakelen.

Waarom je niet zelf achter wanbetalers aan moet gaan
Naast het feit dat het veel negatieve energie oplevert, gaat het achterna gaan van openstaande vorderingen ook ten koste van je geloofwaardigheid als ondernemer. Je doet immers keer op keer concessies aan je klant, terwijl je klant juist zijn afspraken niet na komt. Wanneer je je geloofwaardigheid als ondernemer wilt behouden is het het beste om een dergelijke situatie dan ook professioneel op te lossen.

Incassobureaus zijn gespecialiseerd in het correct afhandelen van deze zakelijke conflicten. Omdat een incassobureau als tussenpersoon fungeert, zullen er geen emoties om de hoek komen kijken bij het oplossen van de problemen. Daarnaast komen incassobureaus sneller tot een goed einde, waardoor de kosten voor het incassobureau omgerekend vaak lager zijn dan wanneer je er zelf veel tijd en moeite in hebt gestoken.

Waarom je je klant behoudt als je een incassobureau inschakelt
Met een incassobureau krijg je dus sneller je geld zonder dat de relatie met de klant daaronder lijdt. Daarnaast is er nog een belangrijke reden om voor een incassobureau te kiezen wanneer openstaande vorderingen niet worden voldaan. Deze wordt uitgelegd aan de hand van de volgende situatie:

Je hebt je auto op rekening laten repareren bij Autodealer Janssen. Een paar maanden na de reparatie krijg je een kapotte band terwijl de rekening van je reparatie nog openstaat. Zou jij dan naar Autodealer Janssen gaan om je bant te laten maken?

De meeste mensen vermijden in deze situatie Autodealer Janssen, omdat ze simpelweg geen gezeur willen over de incasso. Ze laten hun kapotte band dus maken bij een andere autodealer. Dit is allesbehalve Autodealer Janssen wil, omdat hij op deze manier een terugkerende klant misloopt.

Hoewel dit een simpel voorbeeld lijkt, is een dergelijke situatie eerder regel dan uitzondering. Klanten vinden het immers vervelend wanneer zij worden gewezen op openstaande vorderingen en een eventueel incasso traject. Wanneer je dit zelf doet gaat dit uiteindelijk ten koste van je relatie met de klant. Als je niets doet vermijdt de klant je omdat hij geen gezeur wilt of geen slapende honden wil wakker maken. In alle gevallen is het inschakelen van een incassobureau de beste oplossing.

.